در انتظار یار
در انتظار یار

در انتظار یار

خواص هویج

خواص هویج

  

نویسنده: عذراسادات حکیم

 
 هویج نیز از جمله میوه‌های خنک است.
 از جمله ویتامین‌های هویج می‌توان به A,B,C، D اشاره کرد.
 از املاح معدنی هویج می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 آهن، پتاسیم، سدیم، فسفر، مس، منیزیم، منگنز، کلسیم، گوگرد.
 هویج نیز دارای فواید درمانی فراوانی است که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

از مهم‌ترین آثار هویج می‌توان به تقویت بینایی اشاره کرد.
 هویچ در پیشگیری از پوسیدگی و کرم خوردگی دندان‌ها نیز تاثیر قابل توجهی دارد.
 هویج در افزایش هموگلوبین و گلبول‌های قرمز خون تلاش فراوانی نموده، کلسترول خون را کاهش، خون را تصفیه و از بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌نماید.
 هویج اشتها را نیز تحریک کرده وانرژی از دست رفته بدن را تامین می‌نماید؛ در سوخت وساز بدن نیز سهم بسزایی دارد.
 هویج کبد را شستشو داده و بیماری‌های پوستی ناشی از اختلال‌های کبدی را درمان می‌نماید.
 تب را کاهش می‌دهد.
 از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند.
 هویج از ابتلا به بیماری‌های کبدی، صفرایی و سنگ کلیه جلوگیری می‌نماید و در درمان قونج و آپاندیس بسیار مفید است.
 برای درمان چاقی و کاهش وزن، همه روزه هویج همراه غذا بخورید و برای درمان لاغری و افزایش وزن، آب هویج را به همراه صبحانه بخورید.
 هویج در درمان بیماری‌هایی چون نفخ و زخم معده، عفونت‌های روده ای، سل، ذات الریه ودردهای برگرفته از آرتروز و نقرس خود نمایی می‌کنند.
 در نهایت نیز هویج پوست را نرم وشاداب کرده و از پیری و چین و چروک پوست پیشگیری می‌کند.
 برای تنگی نفس مفید و درد سینه وگلو را تسکین می‌دهد.
 لوزالمعده راتقویت، دردهای معده را تسکین و سوء هاضمه را درمان می‌نماید.
 هویج سینه را نرم، پوست را ترمیم و بیماری‌هایی نظیر آسم، بواسیر، زردی، سل، یبوست و یرقان را بهبود می‌بخشد.
 آب هویج برای قلب مفید است و اعصاب را آرام می‌نماید. (1)

 پی نوشت ها :

 1. طب الکبیر، صفحه 111.
منبع: حکیم، عذراسادات؛ (1388) میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی، قم، عصر غیبت، چاپ نخست.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد