مرتضی قمریوفا
حسن نیت و اقدام قانونی ایران در اعلام رسمی و زودهنگام (یکسال و اندی جلوتر) ساخت دومین تأسیسات غنیسازی اورانیوم برای تولید سوخت هستهای، مجدداً با جنجال سیاسی و تبلیغاتی غرب مواجه شده است. در این میان حتی یک روزنامه معروف امریکایی
پرده از سناریوی پیچیدهای برداشته و خبر داده است که امریکا و انگلیس میخواستهاند همزمان با نشست گروه 20 به اصطلاح با افشاگری درباره ساخت مرکز غنیسازی اورانیوم در 100 کیلومتری جنوب غرب تهران، جمهوری اسلامی ایران را متهم به «پنهانکاری هستهای» کنند و زمینه فشار و گرفتن ابتکار عمل از کشورمان را پیش از مذاکرات اکتبر 1+5 با تهران فراهم آورند. در این میان نامه رسمی و محرمانه دو هفته گذشته ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بشدت واشنگتن و لندن را به مخمصه انداخته و بدینگونه خداوند متعال مجدداً مکر و کید دشمنان را به سوی خودشان برگردانده است و جمهوری اسلامی ایران بر خلاف خواست قدرتهای غربی، با «برگ برنده و ابتکار عمل» وارد گفتوگوهای سوئیس خواهد شد و به بحث و تبادل نظر درباره بسته پیشنهادیاش خواهد پرداخت.
این در حالی است که باز هم مثل سابق، سران چند کشور غربی که اغلب بر خلاف مقررات بینالمللی، به موضعگیری علیه جمهوری اسلامی ایران روی میآورند و آبروی نداشته خود را به ثمن بخس میگذارند، اینبار هم تاوان «اشتباهات» خویش را خواهند پرداخت و تداوم تعامل قانونی آژانس بینالمللی انرژی اتمی با فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران را نظارهگر خواهند بود.
همچنین واقعیتی دیگر چند کشور غربی را بشدت آزار میدهد و آن، ادامه حمایت توفنده و حداکثری ملت ایران از برنامههای صلحآمیز هستهای کشورمان است، چرا که دشمنان در پی آن بودند که در وجهی از تدارک استراتژی خود جهت بیثباتی در ایران، با درهم شکستن وحدت ملی، پشتوانه حمایت یکپارچه ملت از فعالیتهای هستهای را مخدوش سازند که نهتنها در این هدف کور موفق نشدند، که در شرایط کنونی پشتیبانی ملی از برنامه صلحآمیز اتمی به امری تثبیت یافته تبدیل شده است. این واقعیت حتی در نظرسنجی اخیر مؤسسه بینالمللی «پیپا» از جامعه ایران با دقت فراوان منعکس شده است.
با این همه، جمهوری اسلامی ایران با دستیابی به فناوری صلحآمیز هستهای، به عنوان کشوری مستقل، مختار است در جهت منافع ملی ایرانیان فعالیتهای صلحآمیز اتمی خود را در هر زمان، مکان و حوزهای گسترش دهد و تنها در چارچوب مقررات بینالمللی و پادمان آژانس هستهای پاسخگوی اقدامات خود باشد؛ نکتهای که طرفهای گفتوگوی کشورمان در غرب و شرق عالم باید بهخوبی به آن واقف باشند.
تک خبرها
جزئیات جدید از شام محرمانه سوروس و خاتمی؛ اسناد جدید «ایرنا» رو شد
تروریستها در تور وزارت اطلاعات؛ سرویسهای جاسوسی بیگانه پشت پرده ناامنیها
تعیین تکلیف شاکیان انتخابات؛ شعبه 13 مخصوص رسیدگی به شکایت از موسوی
بازگشت رونق به بازار موبایل
بازگشایی مدارس بازار گوشی را گرم کرد این افزایش تقاضا در حالی صورت گرفته که از چندی پیش بازار پرهیاهوی گوشی تلفن همراه به دلیل رکود و کاهش قدرت خرید مردم، روزهای سردی را تجربه میکرد.به گفته فعالان بازار، همزمان با بازگشایی مدارس و دانشگاهها میزان تقاضا برای این کالای ارتباطی نسبت به روزهای گذشته افزایش قابل توجهی یافته است.بر همین اساس گوشیهای ارزان قیمت زیر 100 هزار تومانی هم که همیشه مورد استقبال مشتریان قرار داشت، بیش از گذشته مورد درخواست خریداران قرار گرفته است.سه اپراتور همراه اول، تالیا و اپراتورهای خارجی ایرانسل- MTN تاکنون در مجموع حدود 47 میلیون سیمکارت واگذار کردهاند که واگذاری و نیز تداوم عرضه سیمکارت در کشور توسط اپراتورها موجب تحریک تقاضا در بازار گوشی تلفن همراه شده است.
با راهاندازی اتاق پایاپای الکترونیک امکانپذیر شد
دریافت و پرداخت از تمام بانکها با یک حساب الکترونیکی
■ مهران شریفی، رئیس طرح شتاب بانک مرکزی: حواله پول از یک بانک به چندین بانک کشور به صورت الکترونیکی امکانپذیر میشود
■ اتاق پایاپای الکترونیک در بانکهای صادرات، سپه، ملت، ملی، توسعه صادرات، صنعت و معدن، کارآفرین، پاسارگاد، پست و کشاورزی عملیاتی شده که تا پایان مهرماه در مراکز سایر بانکها و ظرف 3-2 ماه آینده در شعب بانکها مستقر خواهد شد
■ پرداخت انبوه حقوق کارمندان و پرداخت سود سهام شهروندان در تمام بانکهای کشور از مزایای جزیی اتاق پایاپای الکترونیک است
حواله پول از یک بانک به چندین بانک کشور به صورت الکترونیکی قابل پرداخت میشود. این جدیدترین خبری است که مهران شریفی مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی به همراه مهرانی معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی روز گذشته در یک نشست خبری اعلام کردند.
به گزارش خبرنگار« ایران» مهران شریفی که خود رئیس طرح شتاب بانک مرکزی نیز هست، درمورد آغاز به کار دومین سامانه الکترونیک در سال 88 یعنی اتاق پایاپای الکترونیک گفت: پیادهسازی اتاق پایاپای الکترونیک از فروردین ماه سال جاری آغاز و در حال حاضر نیز در دفاتر مرکزی برخی از بانکهای کشور از جمله صادرات، سپه، ملت ،ملی، توسعه صادرات، صنعت و معدن، کارآفرین، پاسارگاد ، کشاورزی وپست بانک عملیاتی شده و این سامانه در دفاتر مرکزی مابقی بانکها نیز تا پایان مهرماه مستقر خواهد شد.
مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی وعده داد: استقرار این سیستم در شعب بانکها نیز بزودی و در مدت 2 تا 3 ماه آینده عملیاتی شود.
شریفی در ادامه با بیان مزایای دیگر تشکیل اتاق پایاپای الکترونیک با آغاز به کار این سیستم جدید را برای پرداختهای انبوه در حوزه بانکداری الکترونیک مؤثر اعلام کرد و افزود: پرداخت الکترونیکی حقوق کارمندان به صورت انبوه و یا پرداخت سود سهام شهروندان در تمامی بانکهای کشور از جمله مزایای جزئی آغاز به کار فعالیت اتاق پایاپای الکترونیک است.
این مقام مسئول در بانک مرکزی با بیان اینکه بخش عمدهای از پرداختهای حوالهای با فعال شدن این سیستم قابل پرداخت خواهد بود، اظهار داشت: این سیستم نقش مؤثری در کاهش حجم اسکناس در کشور نیز خواهد داشت.وی در ادامه با تشریح وضعیت بانکداری الکترونیک در کشور راهاندازی مرکز شتاب، ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آنی) و اتاق و امضای پایاپای الکترونیک را از ابزارهای خدمترسانی در حوزه بانکداری الکترونیک معرفی کرد و با بیان اینکه در حال حاضر تمامی کارتهای اعتباری بانکهای کشور در تمام شعب و پایانههای فروشگاهی (POS) مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: تعداد کارتخوانهای فروشگاهی و دستگاههای خودپرداز در کشور در حال افزایش است که این مسئله خود تأییدی بر شتاب گرفتن بانکداری الکترونیک در کشور است.
شریفی با بیان اینکه مورد استفاده اصلی کارتهای اعتباری استفاده از کارتخوانهای فروشگاهی است، گفت: 750 هزار کارتخوان فروشگاهی در کشور وجود دارد که در حال حاضر نیز تعداد تراکنشهای آن رو به افزایش است. مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی تصریح کرد: به گونهای که 2 سال پیش تعداد تراکنشهای کارتخوان فروشگاهی 4 درصد کل تراکنشهای کارتی بود که این آمار طی 2 سال گذشته به 19 درصد در مقطع کنونی رسیده است. وی اظهار امیدواری کرد با رسیدن آمار 50-40 درصدی تراکنش کارتخوانهای فروشگاهی از کل تراکنشهای کارتی بسیاری از مشکلات حوزه بانکداری الکترونیک بخصوص کمبود اسکناس در ATM ها برطرف شود.
سقف برداشت از ATM تغییر نمیکند
وی همچنین سقف برداشت روزانه اسکناس از دستگاههای خودپرداز را همان 200 هزار تومان اعلام کرد و افزود: متأسفانه برخی از بانکها به دلایلی سقف برداشت از ATM را افزایش دادند که این مسئله خلاف قوانین و مقررات بانک مرکزی است، به گونهای که با بانکهای متخلف برخورد کردیم.شریفی تأکید کرد: فعلاً قصد افزایش سقف برداشت از خودپردازها را نداریم، چرا که هدف اصلی بانک مرکزی استفاده کارتهای اعتباری از پایانههای فروشگاهی است.
رتبه ایران؛ 70 در جهان
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی نیز در این نشست خبری با تشریح وضعیت بانکداری الکترونیک در حال حاضر گفت: نسبت به گذشته بهبود بسیار قابل توجهی در حوزه ابزارهای الکترونیک داشتهایم، به گونهای که بسیاری از زیرساختهای بینبانکی مانند ساتنا و اتاق پایاپای الکترونیک و سوئیچ ملی از جمله در این راستا انجام شده است.
مهرانی در ادامه اولویت اساسی بانکداری الکترونیک در کشور را جایگزینی کارتهای اعتباری به جای اسکناس اعلام کرد و افزود: متأسفانه در حال حاضر کارایی کارتهای اعتباری در جامعه اندک است که امیدواریم با فرهنگسازی در این زمینه این مسئله را ارتقا دهیم.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در ادامه راهاندازی بانکهای مجازی در کشور را در راستای بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی دانست و گفت: تأسیس بانک مرکزی با توجه به سرمایه اولیه 70 میلیارد تومانی در حال حاضر ضرورت نظام بانکداری ایران محسوب میشود.این مقام مسئول در بانک مرکزی رتبه بانکداری الکترونیک ایران در دنیا را عدد 70 اعلام کرد و گفت: سال گذشته این رتبه 69 را نشان میداد که با یک واحد سقوط به 70 رسیدیم.وی ایران را در حوزه بانکداری الکترونیک همردیف کشورهای آفریقایی دانست.
ایران
سال پانزدهم ـ شماره 4321
یکشنبه 5 مهرماه 1388
8 شوال1430
24 صفحه ـ 100 تومان
به همراه 8 صفحه ایران پیام
ویژه شهر تهران
IRAN - NO. 4321, Sep. 27 , 2009
ISSN 1027 - 1449
Keytitle: IRAN (Tehran)
پاسخ قاطع رئیس جمهور در نیویورک به موضعگیری اوباما
غرب از جنجال جدید پشیمان میشود
اعلام خبر ساخت دومین کارخانه غنیسازی 12 ماه زودتر از زمان مقرر، مستحق تشویق است نه جنجال
■ دکتر احمدینژاد در کنفرانس رسانهای: طبق مقررات آژانس اتمی برای ایجاد هر مجموعه غنیسازی اورانیوم 6 ماه قبل از تزریق گاز باید موضوع را به اطلاع آژانس رساند و ما 18 ماه زودتر اطلاع دادیم که مستحق تشویق است نه جنجال
■ سران 3 کشور غربی با دخالت در کار آژانس اتمی، اشتباه بزرگی کردند و هنگامی که گزارش آژانس منتشر شود حتماً پشیمان خواهند شد
■ موضع چند کشور غربی مستلزم عکسالعمل تند جمهوریاسلامی ایران بود ولی ما خویشتنداری کردیم تا به مسیر گفتوگوهای آینده خدشهای وارد نشود
■ ما به تصور طراحی پایههای همکاری درازمدت با 1+5 بودیم ولی در روند مذاکرات اتفاق خوبی نیفتاد که امید است آنها این مسئله را جبران کنند
■ رژیم صهیونیستی خیلی کوچکتر از آن است که بخواهد به ایران تعرض کند و ایران کشوری بزرگتر از حد تصور آنهاست
■ وزیر خارجه فرانسه: کشورهای 1+5 در نشست خود در نیویورک اعمال تحریمهای جدید علیه ایران را بررسی نکردند
■ سر و صدایی که امروز راه افتاد، با دیدگاههای آقای اوباما که در سازمان ملل گفت نباید براساس حدس و گمان همدیگر را متهم کرد، مغایرت دارد
گروه سیاسی - دیدارهای جداگانه با دبیر کل سازمان ملل، رؤسای جمهور پاکستان و عراق، نخست وزیر سریلانکا، وزیر امور خارجه عمان و همچنین گفتوگو با شبکه تلویزیونی سی. ان. ان امریکا و نشست خبری با نمایندگان رسانههای بینالمللی و شورای دبیران و مسئولان ارشد هفته نامه تایم از جمله آخرین برنامه های دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان در حاشیه حضور در شصت و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود.
انتظار نداشتیم اوباما کمتر از 48 ساعت تعهداتش را نقض کند
رئیس جمهور در گفت و گو با لری کینگ مجری شبکه تلویزیونی سی. ان. ان امریکا، در واکنش به اظهارات سه مقام غربی درباره برنامه هستهای ایران تصریح کرد: همه فعالیتهای هستهای ایران تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و ما باید به آژانس خبر بدهیم نه به سران سه کشور. رئیس جمهورگفت: من نمیدانم آقای باراک اوباما به چه چیزی اشکال گرفته است؟ اعضای آژانس تابع یک سری قوانین و مقررات هستند و باید شش ماه قبل از تزریق به تأسیسات هستهای خود، آژانس را مطلع کنند که ما 18 ماه قبل به اطلاع رساندهایم.
احمدی نژاد تأکید کرد: کسی که بیش از تعهداتش عمل میکند باید تشویق شود و آقای اوباما اشتباه کرده و این مغایر با صحبت هایش در روز اول مجمع عمومی سازمان ملل بود که گفته بود نباید کشورها را بدون قضاوت متهم کرد. وی در ادامه تأکید کرد: اظهارات نیکلا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه و گوردون براون نخست وزیر انگلیس فاقد ارزش است و برای ما اهمیتی ندارد. اگر آنان می توانند مشکل خود را حل کنند، آنها چه مسئولیتی دارند. ما عضو آژانس هستیم نه تابع آنها.
احمدی نژاد گفت: آنها هنوز در خیالات استعمارگری هستند برای ما مهم نیست که چه چیزی میگویند اما صحبتهای اوباما مهم است و انتظار نداشتیم کمتر از 48 ساعت تعهداتشان را نقض کنند. او تعهد کرده بود تغییرات ایجاد کند. رئیس جمهور در پاسخ به پرسشهای مجری سی.ان.ان درباره حوادث پس از انتخابات ایران اظهارداشت: بیشتر کسانی که دچار حادثه شدند از طرفداران دولت بودند و نه مخالفان آن و البته برخی انگلیسیها و امریکاییها هم دخالت کردند که کاملاً اشتباه بود.
احمدی نژاد در جواب سؤالی راجع به فرایند قانونی محاکمه متهمان آشوب های اخیر گفت: همه متهمان وکیل دارند و به اشتباهات خود اعتراف کردهاند؛ در ایران دستگاه قضایی مستقل است و هر کس از قانون تخلف کند دستگاه قضایی با او برخورد می کند؛ مگر در کشور شما رئیس جمهوری می تواند به دستگاه قضایی دستور بدهد.
اوباما نباید حرفی بزند که هیچ مبنای حقوقی ندارد
رئیسجمهور همچنین در نشست خبری به سؤالات نمایندگان رسانههای بینالمللی پاسخ گفت. وی در پاسخ به سؤالی درباره سخنان «اوباما» علیه برنامه هستهای کشورمان تصریح کرد: فکر نمیکنم که اوباما متخصص هستهای باشد، اظهار نظر در خصوص مسائل هستهای برعهده آژانس بینالمللی انرژی اتمی است کسانی که اطلاعات نادرست منتشر میکنند در واقع به حیثیت امریکا خدشه وارد میکنند، سران 3 کشور غربی با دخالت در کار آژانس اتمی اشتباه بزرگی کردند و هنگامی که گزارش آژانس منتشر شود بدون تردید پشیمان خواهند شد. احمدینژاد تصریح کرد: کسانی که خیال میکنند در سازمان ملل متحد میتوانند فضایی را علیه ملت ایران ایجاد کنند، براساس این خیال شروع به فضاسازی جدیدی کردهاند. مواضعی که با صحبتهای آقای اوباما مشاهده شد کاملاً با اظهارنظر وی در مجمع عمومی سازمان ملل مغایرت داشت. احمدینژاد درباره مذاکرات آینده و اظهارنظر اوباما اظهار داشت: کاری که امروز این سه کشور (اوباما، براون و سارکوزی) انجام دادند مستلزم عکسالعمل تندی از سوی جمهوری اسلامی ایران بود ولی ما خویشتنداری کردیم تا به مسیر گفتوگوهای آینده خدشهای وارد نشود.
رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی درخصوص مذاکرات ایران با 1+5 گفت: ما به تصور طراحی پایه های همکاری درازمدت با 1+5 بودیم ولی در روند مذاکرات اتفاق خوبی نیفتاد که امید است آنها این مسئله را جبران کنند. احمدینژاد در پاسخ به سوالی در خصوص تهدیدات رژیم صهیونیستی گفت: رژیم صهیونیستی خیلی کوچک تر از آن است که بخواهد به ایران تعرض کند و ایران کشوری بزرگتر از حد تصور آنهاست.
قدردانی دبیر کل سازمان ملل از احمدی نژاد
رئیس جمهور کشورمان در دیدار با دبیر کل سازمان ملل متحد درباره مهمترین مسائل منطقهای و بین المللی به ویژه مسئله فلسطین گفت و گو و تبادل نظر کردند. احمدی نژاد در این دیدار با اشاره به اولویتهای مهم سازمان ملل متحد از جمله لزوم توجه به حقوق ملت مظلوم فلسطین، بر ضرورت ایجاد تغییر در نگاه به حل مشکلات جهان تأکید کرد. «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار با قدردانی از حضور دکتراحمدینژاد در شصت و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، خواستار ارتقای سطح همکاری ایران با سازمان ملل متحد شد و تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران نقشی مهم و تأثیرگذار در حل مسائل و بحرانهای منطقهای و بینالمللی دارد.
ایران برای انتقال دستاوردهای خود به کشورهای همسایه آمادگی دارد
رئیس جمهور همچنین در دیدار با رئیس جمهور پاکستان همکاری های کشورهای منطقه را در زمینههای مختلف از جمله اقتصادی، انرژی و حمل و نقل ضروری برشمرد و ابراز امیدواری کرد؛ هر چه زودتر اجلاس سه جانبه ایران و پاکستان و هند برگزار شود. رئیسجمهور کشورمان در دیدار با همتای عراقی خود با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران از وحدت و امنیت داخلی عراق حمایت میکند، گسترش روابط تهران و بغداد را به نفع دو کشور و منطقه دانست. دیدار با نخست وزیر سریلانکا از دیگر برنامههای رئیس جمهور در این سفر بود.
دخالت در امور داخلی دیگران خلاف قانون است
رئیسجمهور همچنین در نشستی با شورای دبیران و مسئولان ارشد هفته نامه تایم در پاسخ به سؤالی درباره عدم حضور هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه روز قدس گفت: اینها مسائل داخلی ایران است و مسائل مهمی نیست. از سوی دیگر آمدن و یا نیامدن ایشان به نماز جمعه هم غیرعادی و مهم نیست و شنیده ام خود ایشان تصمیم گرفتهاند که شرکت نداشته باشند.
رئیسجمهور در پاسخ به اینکه چرا افرادی مثل هاشمی و موسوی در مقابل شما هستند؟ گفت: در ایران آزادی و رقابت آزاد وجود دارد. آیا اشکالی دارد که موسوی و هاشمی رقیب و مخالف من باشند.
در کشور ما این مسائل مشکلی تلقی نمیشود و نهایتاً انتخابات هست و مردم تصمیم میگیرند و انتخاب میکنند. دکتر احمدینژاد با اشاره به موضوع تحریکات دولتهای غربی اظهار داشت: برخی از این دولتها سعی نمودند آشوبها را مثبت نشان دهند. به طور مشخص مسئولان دولت انگلیس این کار را کردند. ما نگفتیم که اتفاقاتی که در تهران افتاد آنها طراحی و مدیریت کردند بلکه گفتیم دخالت کردند و این دو مطلب جداگانه است. دخالت در امور داخلی دیگران خلاف قانون است و برخی دولتها سعی کردند برخی درگیریها را تشویق کنند و البته برخی ازاعضای دولت اوباما هم همین کار را کردند. وی افزود: وجود تظاهرات در یک کشور مسئلهای منفی نیست. همین الآن در امریکا علیه سیاستهای اقتصادی و تصمیمات گروه 20 تظاهرات هست و این اشکالی ندارد.
رئیس جمهور وارد تهران شد
رئیسجمهور بعد از انجام سفر 4 روزه به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیشب وارد فرودگاه مهرآباد شد و مورد استقبال جمعی از اعضای هیأت دولت، جمعی از نمایندگان مجلس و دکتر علیاکبر ولایتی مشاور امور بینالملل مقام معظم رهبری قرار گرفت. وزرای راه و ترابری، دادگستری، صنایع و معادن، رئیس سازمان تربیتبدنی، رئیس سازمان انرژی اتمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، جمعی از نمایندگان مجلس، معاون اول رئیسجمهوری و مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در پاویون جمهوری به استقبال دکتر محمود احمدینژاد آمدند. تعدادی از دانشجویان به صورت خودجوش به فرودگاه مهرآباد آمده و با دستههای گل از دکتر محمود احمدینژاد استقبال کردند.
سرمربی پرسپولیس
آخرین فرصت
کرانچار نرفته، برگشت
زلاتکو کرانچار نرفته، برگشت! سرمربی کروات پرسپولیس که بلافاصله پس از باخت خانگی به پیکان با تصمیم عباس انصاریفرد اخراج شده بود یک بازی دیگر فرصت پیدا کرد تا شایستگیهایش را به اثبات برساند. بازی که در شرایط معمول هم دشوارترین دیدار فصل خواهد بود و در شرایط کنونی فشار را روی سرمربی سابق تیم ملی کرواسی دو چندان خواهد کرد. کرانچار این بار با تصمیم کمیته فنی به طور مشروط در پرسپولیس ماندنی شد تا در بازی حساس روز جمعه مقابل استقلال تیمش را هدایت کند.این مربی پیش از ظهر دیروز به همراه انصاریفرد در نشست کمیته فنی حضور یافت و از خود دفاع کرد، جالب اینکه کمیته فنی هم تصمیم انصاریفرد مبنی بر اخراج وی را رد کرد تا او یک شانس مجدد دیگر پیدا کند. همچنین عصر دیروز در جلسه دیگری که کمیته فنی تشکیل داد نقاط ضعف پرسپولیس به این مربی گوشزد شد. در صورتی که کرانچار اخراج شود باشگاه پرسپولیس باید 450 هزار دلار دستمزد وی را پرداخت کند. ایکوویچ دستیار کرانچار هم قراردادی 120 هزار دلاری دارد. از سوی دیگر علی سعیدلو معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی در حال بررسی کامل وضعیت پرسپولیس است و این احتمال وجود دارد امروز تغییراتی را در هیأت مدیره این باشگاه به وجود آورد. دیروز در غیاب کرانچار قرمزها تمرین خوبی انجام ندادند. انصاریفرد که مدعی است به اندازه کافی به کرانچار فرصت داده است درخصوص اعتراض تماشاگران به عملکردش میگوید: «متأسفانه این موضوع همهگیر شده است و حتی اگر یک کشتیگیر هم ببازد علیه من شعار میدهند!»
جواد شمقدری
معاون جدید سینمایی ارشاد
سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور حکمی جواد شمقدری را به سمت معاون امور سینمایی، سمعی و بصری این وزارتخانه منصوب کرد.
در متن حکم انتصاب معاون امور سینمایی، سمعی وبصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به جواد شمقدری آمده است:«نظر به جایگاه شما در عرصه سینما و تجربه روشن مشارکت در امور فرهنگی و هنری ایران اسلامی، به موجب این حکم جنابعالی را به عنوان «معاون امور سینمایی، سمعی و بصری» منصوب مینمایم. کمترین محصول مقاومت و مداومت در کسوت کارگردانی، همراه با ظرافت طبع و لطافت روح، توانمندی در بسیج استعدادها و رتق و فتق ملایمتآمیز و شورانگیز امور است. برهه حساس کنونی میطلبد کلام امیرالمؤمنین را نصب العین قرار دهید که فرمود: «ارفق توفق» امیدوارم این فرصتی که در اختیارتان قرار گرفته، موجبات تقرب در پیشگاه خداوند و تعزز در نزد بندگان خدا را برایتان فراهم آورد. «و من یتوکل علی الله فهو حسبه»
جواد شمقدری متولد1338 مشهد، فارغ التحصیل مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی است. وی فعالیت هنری خود را در سینما با کارگردانی فیلم کوتاه آغاز کرد. از دیگر دیگر فعالیتهای جنبی وی میتوان به مدیریت «محراب فیلم»، عضو مشورتی شورای فیلمنامه حوزه هنری، سیما فیلم، مرکز سینمای تجربی و انجمن سینمای دفاع مقدس اشاره کرد. سازنده فیلمهای «یا زهرا»، «آفتاب و عشق»، «بربال فرشتگان» و «طوفان شن» در 4 سال گذشته مشاور رئیس جمهور در امور هنری بوده است. وی سابقه حضور در هیأت امنای بنیاد سینمایی فارابی را هم دارد.
وزیر نفت
طرح جامع انرژی در وزارت نفت
وزیر جدید نفت پس از تجربه شرکت در نشست وزیران اوپک، دیروز در اولین کنفرانس ایرانی انرژی هم شرکت کرد.میرکاظمی دیروز در گردهمایی گازیهای ایران حضور یافت و خطاب به مدیران صنعت نفت گفت: وزارت نفت طرح جامع میخواهد و باید هر چه سریعتر دکترین جامع انرژی تدوین شود. هشتمین وزیر نفت که در سال اول عبور از یکصد سالگی صنعت بر کرسی نفت تکیه زده است، افزود: در صورتی که طرح جامع انرژی زودتر تدوین شود، برنامهریزی تولید و تقاضای انرژی به سهولت انجام خواهد شد.
آینده پر رونق نفت
سومین کنفرانس گاز ایران دیروز در حالی افتتاح شد که وزیر نفت دولت دهم با موشکافی جزییترین معادلات موجود در صنعت نفت، توجه حاضران را به سوی خود جلب کرد. وی آینده صنعت گاز را به دلیل افزایش قیمت استخراج نفت، قدیمی شدن میادین (نفت)، ارزان بودن گاز و ملاحظات زیست محیطی کشورهای توسعه یافته و اروپایی پررونق دانست و گفت: در صنعت گاز ریسک افزایش تولید وجود ندارد و میتوانیم به سهولت به یک صادرکننده برتر تبدیل شویم.
او گفت: در کشوری همچون قطر (به عنوان سومین دارنده ذخایر گازی جهان) نمیتوان تمام ذخایر را به تولید رساند چرا که امکان استفاده داخلی و یا صادرات بخش اعظم آن هرگز وجود ندارد؛ در حالی که سایر صنایع ایران به حدی گسترش یافتهاند که میتوان عمده گاز استخراجی را در آنها برای ایجاد ارزش افزوده بالاتر مصرف کرد.
وی البته از این که مصرف گاز ایران بیرویه افزایش یافته است، انتقاد کرد و افزود: امروز ایران در اوج مصرف (بویژه در فصل زمستان) با روزانه 200 میلیون مترمکعب کسری گاز مواجه است که من این را در نوع حمایتهایی میبینم که کماکان با عرضه انرژی یارانهای ادامه دارد.
میرکاظمی با اشاره به این که باید مصرف لجامگسیخته گاز و فرآوردههای نفتی ایران با جدیت کنترل شود، گفت: امروزه شدت انرژی (میزان مصرف انرژی برای تولید یک واحد تولید ناخالص داخلی) در ایران 4 برابر میزان جهانی است به طوری که در ایران 5/3 برابر کشور ترکیه، 2 برابر چین و 14 برابر کشور ژاپن انرژی مصرف میشود.
تدوین برنامه ملی برای کنترل مصرف انرژی
او عنوان کرد: در صنعت سیمان 28 درصد، آجرپزیها 118 درصد، صنایع شیشه 180 درصد، صنعت لاستیک 104 درصد، صنایع غذایی بالای 8 درصد، لوازم خانگی 70 درصد و در صنعت ساختمان 5/2 تا 4 برابر میزان متعارف و استاندارد جهانی انرژی مصرف میشود که این هرگز پذیرفتنی نیست.
وزیر نفت گفت: این که مطابق گزارش انکتاد و WTO ایران به عنوان بزرگترین مصرفکننده انرژی جهان یاد شده است، ضرورت دارد تا برنامهای ملی برای کنترل مصرف و آثار زیانبار آن اندیشیده شود.میرکاظمی از این که ایران سومین مصرفکننده بزرگ جهان در سوخت گازهای همراه نفت در مشعلها شمرده میشود، انتقاد کرد.
وی گفت: صنعت نفت و بویژه گاز باید پیشران توسعه اقتصادی کشور باشد که این هدررویها دور از انتظار است.
او عنوان کرد: در 6 ماهه گذشته 5/10 درصد رشد مصرف گاز وجود داشته است که اگر چنین روندی کماکان ادامه یابد، طی 3 سال آینده تولید اضافی گاز در ایران وجود نخواهد داشت.
افزایش قیمت حامل های انرژی کافی نیست
میرکاظمی ضمن تأکید بر مدیریت مصرف گاز افزود: ما معتقدیم سیستمهای غیرقیمتی و یا صرفاً قیمتی (افزایش قیمت) کافی نیست بلکه باید ترکیب این دو مکانیزم را همراه با فرهنگسازی درست به منظور کنترل مصرف در دستور کار قرار دهیم.
وی گفت: در حالی که ایران دومین دارنده ذخایر بزرگ انرژی در جهان است اما متأسفانه تراز تجاری این بخش منفی است و به همین دلیل باید دکترین انرژی در کشور تدوین شود تا این موضوع و سایر معادلات موجود در صنعت نفت و گاز در برنامهریزی جامع قرار گیرد.میرکاظمی لزوم تدوین راهبردهای تازه در نحوه تأمین مالی صنعت نفت و بویژه بخش نوپا و اقتصادی گاز را خواستار شد و افزود: امروز در صنعت گاز 19 میلیارد دلار پروژه نیمهکاره وجود دارد در حالی که 3 میلیارد دلار اعتبار برای توسعه این بخشها در نظر گرفته شده است.
وزیر نفت در بخش دیگری از سخنانش افزود: وزارت نفت به عنوان یک صنعت پیشران باید بخشهای تحقیق و توسعه خود را ارتقا دهد نه اینکه R&D به عنوان یک مُد در صنعت مطرح شود.
او بازنگری در مدیریت پژوهش صنعت نفت و گاز را خواستار شد و گفت: اغلب مشکلاتی که در کشور وجود دارد ناشی از اشکالاتی اساسی است که در ساختارهای تحقیقات و پژوهش سازمانهای داخلی وجود دارد. وزیر نفت با بیان اینکه خود اولین سازمانهای پژوهشی کشور را در سال 1362 پیریزی کرده است افزود: نظامهای ارزیابی پروژه و روندهای توسعهای باید در قالب برنامهای هدفمند و از پیش تعیین شده به حالتی کاربردی و اثربخش درآید.وزیر نفت گفت: ایران باید در صنعت گاز قطببندی داشته باشد به طوری که هم دانشگاهها و هم شرکت را در دستهبندیهای مشارکت در صنعت گاز قرار دهد که این همان اصلاح ساختار پژوهشی است.
او افزود: در برنامههایی که بزودی تدوین خواهیم کرد موضوع توسعه دانش به شکل دقیقتری در این صنعت بزرگ کشور به کار گرفته خواهد شد.
چیدمان نفتی بر اساس شایسته سالاری
وزیر نفت همچنین در حاشیه این کنفرانس هم با خبرنگاران گفتوگو کرد و در پاسخ به پرسشی از خبرنگاران درباره جابهجاییهای احتمالی در وزارت نفت گفت: چیدمان تیم نفتی براساس شایستهسالاری خواهد بود؛ بدیهی است در صورتی که افراد دارای توانمندیهای زیادی باشند، از تجربیات آنها به خوبی استفاده خواهیم کرد. میرکاظمی عنوان کرد: وزارت نفت از این پس نوع نگاه خود را به کشورهای غربی تغییر خواهد داد و سعی دارد تا از توانمندی شرکتهای کشورهای بلوک شرق نظیر روسیه، کشورهای امریکای لاتین و کشورهای آفریقایی استفاده شود.وی گفت: دیگر نمیخواهیم طبق روال سنتی موجود در صنعت نفت، تنها به کشورهای غربی تکیه کنیم چرا که سایر شرکتهای شرقی هم دارای توانمندیهای خوبی هستند.وی درباره تأخیر در واگذاریهای نفتی و دلایل تصمیم به واگذاری پتروشیمی به وزارت صنایع افزود: وزارت نفت باید مسئولیت خود را در حوزه بالادستی و تولید نفت و گاز انجام دهد، لذا ما آمادگی داریم تا بخشهای پائیندستی را به بخش خصوصی یا سایر سازمانها واگذار کنیم تا تمرکز نفت به سمت بالادستی معطوف شود.میرکاظمی واگذاری سهام برخی شرکتها در قالب سهام عدالت را مانع از انجام واگذاری ندانست و گفت: ولی نوعاً باید نحوه برخی واگذاریها اصلاح شود.او درباره اختلاف عددی بانک مرکزی و وزارت نفت درخصوص وجوه نامعلوم گفت که دستور ویژه جهت بررسی این موضوع داده شده است. وی تأکید کرد: ایران باید حضوری فعال در مجامع بینالمللی داشته باشد و از این نظر تجارت بینالمللی را در حوزه نفت و گاز تقویت خواهیم کرد.
سرمایهگذاریدربخشگازنیازمند 25 میلیارد دلار اعتبار
در این همایش عزیزالله رمضانی مدیر عامل شرکت ملی گاز نیز گفت: اکنون مصرف گاز بسیار بیشتر از تولیدی است که صورت میگیرد و به طور متوسط 25 میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در این بخش مور نیاز است.وی افزود: صنعت گاز در مقایسه با سایر صنایع منبع اصلی تأمین انرژی کشور است زیرا این انرژی پاک و دارای قابلیت سازگاری بسیار زیادی با
محیط زیست است.
کاهش سرمایهگذاری خارجی در صنعت گاز
همچنین معاون وزیر نفت در حاشیه سومین همایش ملی گاز در جمع خبرنگاران گفت: هم اکنون میزان جذب سرمایه های خارجی در صنعت گاز ایران کاهش یافته است. وی با بیان اینکه میزان سرمایهگذاریهای جذب شده برای توسعه صنعت گاز ایران کمتر از برآوردهای صورت گرفته بوده است، یادآور شد: در حال حاضر برای تحقق برنامههای توسعهای سالانه باید 10 میلیارد دلار سرمایه در شرکت ملی گاز ایران جذب شود اما میزان اعتبارات تخصیص یافته کمتر از پیشبینیها بوده است.وی در ادامه با اشاره به برنامه ریزی برای واگذاری بخشی از سهام شرکت ملی گاز در برخی از بورسهای خارجی همچون بورس مالزی بیان کرد: بر اساس قوانین و مقررات موجود کشور امکان عرضه این سهام در بورسهای خارجی وجود دارد.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: وقتی اصل واگذاری را پذیرفته ایم باید تمام شرایط آن را نیز بپذیریم.
گزارش «ایران» از سوءاستفاده مؤسسات غیرمجاز
حراج رؤیای داوطلبان کنکور با دفترچههای تقلبی
■ دکتر محمد مهدی فداکار، قائم مقام دانشگاه پیام نور: این دانشگاه با هیچ مؤسسهای قرارداد همکاری ندارد و به داوطلبان توصیه میشود برای آمادگی کلاسهای دوره پیامنور ثبتنام نکنند
■ دانشگاه پیام نور هیچ آزمونی برای دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد برگزار نمیکند و دفترچههای توزیع شده تقلبی است
■ طیبه صفایی، نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس: خلأ نظارتی دست سوءاستفادهکنندگان را بازگذاشته و حتی با عرضهکنندگان دفترچههای تقلبی برخوردی صورت نگرفته است
گروه اجتماعی ـ گویا مسئولان آموزشی تصمیم ندارند تا پرونده ثبتنامهای غیرقانونی از داوطلبان در مراکز غیرمجاز آموزشی را با نظارتهای دقیق و با اطلاعرسانی صحیح به مردم، برای همیشه ببندند. به تازگی دوباره بازار سودجویان و سوءاستفادهکنندگان در قالب فروش دفترچههای تقلبی دانشگاه پیام نور داغ شده است. گزارشها و تماسهای مردمی با دفتر روزنامه نیز حاکی از توزیع دفترچههای آزمون دانشگاه پیام نور در باجههای مطبوعاتی است. این در حالی است که مسئولان دانشگاه پیام نور بارها و بارها اعلام کردهاند که این دانشگاه برای هیچ مؤسسه یا مرکز آموزشی مجوز ثبتنام و فعالیت آموزشی صادر نکرده است. با این وجود، به نظر میرسد خلأ نظارتی، دست سوءاستفادهکنندگان را باز گذاشته است تا آنان به راحتی به اخاذی از مردم بپردازند.
دکتر محمدمهدی فداکار، قائم مقام دانشگاه پیام نور به داوطلبان هشدار داده است که دانشگاه پیام نور با هیچ مؤسسه و سازمانی قرارداد همکاری ندارد، لذا به داوطلبان توصیه میشود با توجه به این که منابع دورههای فراگیر هر سال تغییر میکند، در هیچ مؤسسه و سازمانی برای آمادگی کلاسهای دوره پیام نور ثبتنام نکنند.همچنین سرپرست اداره حقوقی دانشگاه پیام نور، توزیع دفترچه دانشگاه پیام نور را در حال حاضر غیرقانونی میداند و میگوید: هم اکنون دانشگاه پیام نور
هیچ گونه آزمونی برای دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد برگزار نمیکند و توزیع دفترچه در باجههای روزنامه فروشی، نوعی سوءاستفاده از مردم محسوب میشود.
رسول ابافتوح خاطرنشان میکند: بارها و بارها مسئولان دانشگاه پیام نور در اطلاعیههای مختلفی به مردم هشدار دادهاند که این دانشگاه اقدام مراکزی را که با نام دانشگاه پیام نور فعالیت میکنند، به رسمیت نمیشناسد و این مراکز از دانشگاه پیام نور مجوز دریافت نکردهاند، اما باز هم شاهد هستیم که مردم به فعالیت این مراکز اعتماد میکنند و در مراکز مختلف که برای سوءاستفاده تأسیس شدهاند، ثبتنام میکنند.وی درباره اقدامات دانشگاه پیام نور در زمینه پیگیری و پلمب این مؤسسات میگوید: نزدیک به 40 مورد شکایت درباره مؤسسات غیرمجاز پیام نور در دادگاه در حال رسیدگی است اما تاکنون هیچ گونه محکومیتی برای این مؤسسات به دانشگاه پیام نور نرسیده است.
ضرورت تشکیل کمیته ویژه پیگیری تخلف
باید کمیته ویژهای به منظور پیگیری تخلفها درباره توزیع دفترچههای ثبتنام دروغین و تقلبی داوطلبان در مقاطع مختلف دانشگاه پیام نور تشکیل شود.
نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگار «ایران» میگوید: داوطلبان ورود به دانشگاه در کشور با هر آگهی و اطلاعرسانی خاصی، مشتاق استفاده از فرصتهای آموزشی هستند، اما متأسفانه بعضی مؤسسات دروغین از فرصتها سوءاستفاده کرده و به نام دانشگاه پیام نور، مردم را فریب میدهند.
طیبه صفایی با اشاره به این که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با مسئولان دانشگاه پیام نور در تماس بوده و از آنها خواهان موضعگیری جدی در برابر این سوءاستفادهها شدهاند، میافزاید: «در این زمینه متأسفانه تاکنون نظارت جدی که از یک کانال ویژه صورت گیرد، نداشتهایم و لذا این خلأ نظارتی دست سوءاستفادهگران را باز گذاشته است تا جایی که حتی با استفاده از مراجع رسمی مانند باجههای مطبوعاتی اقدام به فروش دفترچههای ثبتنام میکنند.»
وی با بیان اینکه هنوز مسئله فروش دفترچههای ثبتنامی تقلبی از سوی مسئولان جدی گرفته نشده است، توضیح میدهد: «وزارت علوم و سازمان سنجش باید مکانیزمهایی را طراحی کنند تا نظارتهای دقیقتری بر این تخلفات از سوی مسئولان رده بالای نظارتی صورت گیرد.»نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه سوءاستفادهگران باید مورد تعقیب قضایی قرار گیرند، میگوید: فقط انتشار تکذیبیه و اطلاعیه از سوی دانشگاه پیام نور برای برخورد با این تخلفات کافی نیست و مجلس دستگاه متولی را ملزم به پاسخگویی بیشتر خواهد کرد.وی در پاسخ به اینکه «آیا مجلس مصمم به تدوین قوانین ویژه بهمنظور جلوگیری از این تخلفات نیست؟»، میگوید: «تاکنون کسی در این زمینه از ضعف قانون شکایت نکرده است و به نظر میرسد بیش از نبود قانون ضعف در اجرای قانون و نظارتها صادق باشد. در هر صورت اگر از نظر قانونی خلأ هم باشد، میتواند به شکل طرح و لایحه از سوی دولت و مجلس به بحث گذاشته شود.»
وی همچنین اذعان میکند: «مجلس در این هفته موضوع تخلفات در اینباره را در کمیسیون آموزش و تحقیقات بررسی دقیق خواهد کرد.»
ریشه های مسئله را باید شناخت
دکتر «علیرضا شریفی» پژوهشگر اجتماعی نیز در اینباره به عوامل روانی و اجتماعی اشاره میکند و میگوید:«وزارت آموزش و پرورش در اینباره بیش از وزارت علوم دخیل است، چرا که ساختار آن برای تربیت دانشآموز هدفمند و مطابق با نیازهای جامعه نیست، بهگونهای که از دوره ابتدایی تا پایان دوره پیشدانشگاهی فقط یک رسالت پیشروی خود دارد و آن، این است که دانشآموز را تا پشت دروازه کنکور هدایت کند. حتی برای او قدرت انتخاب هم از دوره متوسطه فراهم نمیکند که اگر وارد دانشگاه نشود، بداند که چه کاری را باید در پیش بگیرد. بنابراین دانشآموز یا باید وارد دانشگاه شود و یا بازار کار، اما چون تعادلی بین تحصیل در مدرسه و نیاز بازار کار نمیبیند، بنابراین جذب آگهیهای تبلیغاتی میشود که امیدوارانه او را به سوی دانشگاه سوق میدهند. »
دکتر شریفی میافزاید: «از طرف دیگر نهاد آموزش و پرورش و آموزش عالی، فرهنگی را در خانوادهها نهادینه کرده که هر کس درآمد و تحصیلات بیشتری داشته باشد، ارزش و اعتبار بیشتری هم دارد. به همین خاطر افراد برای کسب درآمد و منزلت اجتماعی هم که شده از چنین رویهای استقبال میکنند. همینطور از آنجا که همواره بزرگترین بازار و مرکز جذب نیروی انسانی در کشور، دولت است، ایدهآل افراد جذب در چنین تشکیلاتی با تحصیلات بالاتر، پول بیشتر و ساعات کار کمتر است. بنابراین وجود چنین انگیزهها و زمینههای اجتماعی موجب میشود خانوادهها برای تحصیلات بیشتر هزینه بیشتری هم بپردازند. بنابراین تا ریشههای این مسئله را نخشکانیم، چنین مسائلی ظهور و بروز خواهند داشت.»
قاچاقچیان موادمخدر در مظان اتهام هستند
2 کودک، شاهد قتل مادر
■ مردان ناشناس در نیمه روز به خانهای هجوم بردند و زنی را در برابر چشمان کودکانش کشتند
■ 44 روز پس از سقوط مرگبار درنا کوچولو هنوز مقصر مرگ وی معرفی و تعقیب نشده است
■ شکارچی زنان کرج و همسرش به اتهام قتل 10 زن بزودی محاکمه میشوند
■ پسر جوان نیمه شب با ضربه کارد از پای درآمد
گروه حوادث ـ مردان ناشناس پس از هجوم به یک خانه، زن جوانی را مقابل چشمان دو کودک خردسالش به قتل رسانده و پس از سرقت متواری شدند.
به گزارش خبرنگار جنایی ما، حدود ساعت 3 بعدازظهر پنجشنبه دوم مهر، مأموران کلانتری 159 از قتل زن جوانی باخبر شدند.آنها پس از حضور در محل جنایت و مشاهده پیکر طنابپیچ دریافتند شریفه ـ 35 ساله ـ خفه شده است.چند تن از همسایهها نیز به مأموران گفتند ساعاتی قبل سه مرد بیگانه را هنگام ورود به خانه مقتول دیدهاند. دقایقی بعد نیز صدای درگیری شنیدند اما بلافاصله سر و صدا قطع شد تا این که ساعتی بعد پسر 5 ساله شریفه همراه برادر 2 سالهاش گریهکنان خود را به خانه همسایهها رسانده و از مرگ مادرشان خبر دادند.پسر خردسال که شاهد قتل مادرش بود به قاضی بهروز هنرمند ـ بازپرس کشیک ویژه قتل ـ و کارآگاهان اداره دهم پلیس جنایی گفت: «سه مرد غریبه مادرمان را کشته و پس از سرقت پولها فرار کردند.»در ادامه تحقیقات مشخص شد همسر مقتول از یک سال قبل به اتهام خرید و فروش موادمخدر در زندان بوده و شریفه به درخواست او برای مشتریانش موادمخدر تهیه میکرد.بازپرس هنرمند با اعلام این خبر گفت: عاملان جنایت پس از قتل زن جوان حدود یک میلیون تومان پول نقد و مقداری مواد مخدر از خانه سرقت کردهاند که تحقیقات برای شناسایی آنها از سوی کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی آغاز شده است.دو کودک خردسال مقتول نیز به طور موقت به بهزیستی سپرده شدند.
دیدارهای احمدینژاد با دبیرکل سازمان ملل، رئیسجمهور برزیل و نخست وزیر ترکیه در نیویورک
گروه سیاسی - دیدارهای جداگانه با دبیر کل سازمان ملل، رؤسای جمهور پاکستان و عراق، نخست وزیر سریلانکا، وزیر امور خارجه عمان و همچنین گفتوگو با شبکه تلویزیونی سی. ان. ان امریکا و نشست خبری با نمایندگان رسانههای بینالمللی و شورای دبیران و مسئولان ارشد هفته نامه تایم از جمله آخرین برنامه های دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان در حاشیه حضور در شصت و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود.
انتظار نداشتیم اوباما کمتر از 48 ساعت تعهداتش را نقض کند
رئیس جمهور در گفت و گو با لری کینگ مجری شبکه تلویزیونی سی. ان. ان امریکا، در واکنش به اظهارات سه مقام غربی درباره برنامه هستهای ایران تصریح کرد: همه فعالیتهای هستهای ایران تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و ما باید به آژانس خبر بدهیم نه به سران سه کشور. رئیس جمهورگفت: من نمیدانم آقای باراک اوباما به چه چیزی اشکال گرفته است؟ اعضای آژانس تابع یک سری قوانین و مقررات هستند و باید شش ماه قبل از تزریق به تأسیسات هستهای خود، آژانس را مطلع کنند که ما 18 ماه قبل به اطلاع رساندهایم.
احمدی نژاد تأکید کرد: کسی که بیش از تعهداتش عمل میکند باید تشویق شود و آقای اوباما اشتباه کرده و این مغایر با صحبت هایش در روز اول مجمع عمومی سازمان ملل بود که گفته بود نباید کشورها را بدون قضاوت متهم کرد. وی در ادامه تأکید کرد: اظهارات نیکلا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه و گوردون براون نخست وزیر انگلیس فاقد ارزش است و برای ما اهمیتی ندارد. اگر آنان می توانند مشکل خود را حل کنند، آنها چه مسئولیتی دارند. ما عضو آژانس هستیم نه تابع آنها.
احمدی نژاد گفت: آنها هنوز در خیالات استعمارگری هستند برای ما مهم نیست که چه چیزی میگویند اما صحبتهای اوباما مهم است و انتظار نداشتیم کمتر از 48 ساعت تعهداتشان را نقض کنند. او تعهد کرده بود تغییرات ایجاد کند. رئیس جمهور در پاسخ به پرسشهای مجری سی.ان.ان درباره حوادث پس از انتخابات ایران اظهارداشت: بیشتر کسانی که دچار حادثه شدند از طرفداران دولت بودند و نه مخالفان آن و البته برخی انگلیسیها و امریکاییها هم دخالت کردند که کاملاً اشتباه بود.
احمدی نژاد در جواب سؤالی راجع به فرایند قانونی محاکمه متهمان آشوب های اخیر گفت: همه متهمان وکیل دارند و به اشتباهات خود اعتراف کردهاند؛ در ایران دستگاه قضایی مستقل است و هر کس از قانون تخلف کند دستگاه قضایی با او برخورد می کند؛ مگر در کشور شما رئیس جمهوری می تواند به دستگاه قضایی دستور بدهد.
اوباما نباید حرفی بزند که هیچ مبنای حقوقی ندارد
رئیسجمهور همچنین در نشست خبری به سؤالات نمایندگان رسانههای بینالمللی پاسخ گفت. وی در پاسخ به سؤالی درباره سخنان «اوباما» علیه برنامه هستهای کشورمان تصریح کرد: فکر نمیکنم که اوباما متخصص هستهای باشد، اظهار نظر در خصوص مسائل هستهای برعهده آژانس بینالمللی انرژی اتمی است کسانی که اطلاعات نادرست منتشر میکنند در واقع به حیثیت امریکا خدشه وارد میکنند، سران 3 کشور غربی با دخالت در کار آژانس اتمی اشتباه بزرگی کردند و هنگامی که گزارش آژانس منتشر شود بدون تردید پشیمان خواهند شد. احمدینژاد تصریح کرد: کسانی که خیال میکنند در سازمان ملل متحد میتوانند فضایی را علیه ملت ایران ایجاد کنند، براساس این خیال شروع به فضاسازی جدیدی کردهاند. مواضعی که با صحبتهای آقای اوباما مشاهده شد کاملاً با اظهارنظر وی در مجمع عمومی سازمان ملل مغایرت داشت. احمدینژاد درباره مذاکرات آینده و اظهارنظر اوباما اظهار داشت: کاری که امروز این سه کشور (اوباما، براون و سارکوزی) انجام دادند مستلزم عکسالعمل تندی از سوی جمهوری اسلامی ایران بود ولی ما خویشتنداری کردیم تا به مسیر گفتوگوهای آینده خدشهای وارد نشود.
رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی درخصوص مذاکرات ایران با 1+5 گفت: ما به تصور طراحی پایه های همکاری درازمدت با 1+5 بودیم ولی در روند مذاکرات اتفاق خوبی نیفتاد که امید است آنها این مسئله را جبران کنند. احمدینژاد در پاسخ به سوالی در خصوص تهدیدات رژیم صهیونیستی گفت: رژیم صهیونیستی خیلی کوچک تر از آن است که بخواهد به ایران تعرض کند و ایران کشوری بزرگتر از حد تصور آنهاست.
قدردانی دبیر کل سازمان ملل از احمدی نژاد
رئیس جمهور کشورمان در دیدار با دبیر کل سازمان ملل متحد درباره مهمترین مسائل منطقهای و بین المللی به ویژه مسئله فلسطین گفت و گو و تبادل نظر کردند. احمدی نژاد در این دیدار با اشاره به اولویتهای مهم سازمان ملل متحد از جمله لزوم توجه به حقوق ملت مظلوم فلسطین، بر ضرورت ایجاد تغییر در نگاه به حل مشکلات جهان تأکید کرد. «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار با قدردانی از حضور دکتراحمدینژاد در شصت و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، خواستار ارتقای سطح همکاری ایران با سازمان ملل متحد شد و تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران نقشی مهم و تأثیرگذار در حل مسائل و بحرانهای منطقهای و بینالمللی دارد.
ایران برای انتقال دستاوردهای خود به کشورهای همسایه آمادگی دارد
رئیس جمهور همچنین در دیدار با رئیس جمهور پاکستان همکاری های کشورهای منطقه را در زمینههای مختلف از جمله اقتصادی، انرژی و حمل و نقل ضروری برشمرد و ابراز امیدواری کرد؛ هر چه زودتر اجلاس سه جانبه ایران و پاکستان و هند برگزار شود. رئیسجمهور کشورمان در دیدار با همتای عراقی خود با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران از وحدت و امنیت داخلی عراق حمایت میکند، گسترش روابط تهران و بغداد را به نفع دو کشور و منطقه دانست. دیدار با نخست وزیر سریلانکا از دیگر برنامههای رئیس جمهور در این سفر بود.
دخالت در امور داخلی دیگران خلاف قانون است
رئیسجمهور همچنین در نشستی با شورای دبیران و مسئولان ارشد هفته نامه تایم در پاسخ به سؤالی درباره عدم حضور هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه روز قدس گفت: اینها مسائل داخلی ایران است و مسائل مهمی نیست. از سوی دیگر آمدن و یا نیامدن ایشان به نماز جمعه هم غیرعادی و مهم نیست و شنیده ام خود ایشان تصمیم گرفتهاند که شرکت نداشته باشند.
رئیسجمهور در پاسخ به اینکه چرا افرادی مثل هاشمی و موسوی در مقابل شما هستند؟ گفت: در ایران آزادی و رقابت آزاد وجود دارد. آیا اشکالی دارد که موسوی و هاشمی رقیب و مخالف من باشند.
در کشور ما این مسائل مشکلی تلقی نمیشود و نهایتاً انتخابات هست و مردم تصمیم میگیرند و انتخاب میکنند. دکتر احمدینژاد با اشاره به موضوع تحریکات دولتهای غربی اظهار داشت: برخی از این دولتها سعی نمودند آشوبها را مثبت نشان دهند. به طور مشخص مسئولان دولت انگلیس این کار را کردند. ما نگفتیم که اتفاقاتی که در تهران افتاد آنها طراحی و مدیریت کردند بلکه گفتیم دخالت کردند و این دو مطلب جداگانه است. دخالت در امور داخلی دیگران خلاف قانون است و برخی دولتها سعی کردند برخی درگیریها را تشویق کنند و البته برخی ازاعضای دولت اوباما هم همین کار را کردند. وی افزود: وجود تظاهرات در یک کشور مسئلهای منفی نیست. همین الآن در امریکا علیه سیاستهای اقتصادی و تصمیمات گروه 20 تظاهرات هست و این اشکالی ندارد.
رئیس جمهور وارد تهران شد
رئیسجمهور بعد از انجام سفر 4 روزه به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیشب وارد فرودگاه مهرآباد شد و مورد استقبال جمعی از اعضای هیأت دولت، جمعی از نمایندگان مجلس و دکتر علیاکبر ولایتی مشاور امور بینالملل مقام معظم رهبری قرار گرفت. وزرای راه و ترابری، دادگستری، صنایع و معادن، رئیس سازمان تربیتبدنی، رئیس سازمان انرژی اتمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، جمعی از نمایندگان مجلس، معاون اول رئیسجمهوری و مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در پاویون جمهوری به استقبال دکتر محمود احمدینژاد آمدند. تعدادی از دانشجویان به صورت خودجوش به فرودگاه مهرآباد آمده و با دستههای گل از دکتر محمود احمدینژاد استقبال کردند.