گنجینه علم خدا

 

گل 

مرحـوم شیخ کلینى در اصـول کافـى بخشـى را به مسائل حجت و دلیل شیعیان اختصاص داده و در یکى از اخبار آن بخـش، چنیـن نقل کرده: منصـور بـن حازم گـوید: به امام صادق(علیه‎السلام) عرض کردم: خداوند بالاتر از آن است که به وسیله  

مخلـوقـاتـش شنـاخته شـود بلکه ایـن مخلـوقاتنـد که به وسیله خـدا شناخته مـى‎گـردنـد.

امام صادق(علیه‎السلام) فرمود: راست گفتى.

گفتـم: کسى که دانست براى او پروردگارى است، پـس سزاوار است که بـدانـد براى آن پروردگار رضا و سخطـى است که جز از راه وحـى و رسـول شناخته نمى‎گردند، پـس اگر به کسى وحـى نشد سزاوار است که دست به دامان رسولان خدا شود، پـس اگر آنها را ملاقات کرد، خواهد دیـد که آنها حجت هستنـد و پیـروى از ایشان واجب.

آنگاه به امام صادق(علیه‎السلام) مى‎گـوید که از مردم در مـورد حجت بعد از رسـول خدا(صلّی الله علیه و آله) پرسیدم.

آنها گفتند: قرآن، ولـى مـن به آنها تذکر دادم که قرآن بدون سرپرست و قیـّم کفایت نمى‎کند، چرا که گروههاى مختلف از جمله مرجئه، قدریه و حتى زنادقه که به قرآن ایمان هـم ندارند براى سخـن خویش به قرآن استدلال مى‎کنند و روى همیـن جهات است که گفتـم قرآن نیاز به سرپـرستـى دارد که هر چه در مـورد آن بفرماید حق باشد و در ایـن میان کسانى چـون ابـن مسعود و عمر و حذیفه به عنـوان سرپرست معرفـى شدند.

اما مـن سـوال کردم که آیا تمـام قـرآن را مـى‎دانستنـد؟

در جـواب گفتنـد: خیر، تنها علـى بود که آگاه به تمام قرآن بـود.

مـن گفتـم: پـس شهادت مى‎دهـم که علـى(علیه‎السلام) قیـم و سرپرست قرآن است و پیروى از او واجب و پـس از رسـول خـدا(صلّی الله علیه و آله) حجت بـر مردم است و آنچه در مـورد قرآن ابراز عقیده کند حق است.

امام صادق(علیه‎السلام) پـس از شنیدن سخنان او و استـدلال زیبا و محکـم وى او را با گفتـن «رحمک الله» ستود و دعایش کرد. 

سخنان جناب منصـور را ضمیمه کنیـد به فـرمـایـش حضـرت امیـرالمـومنین(علیه‎السلام) که مى‎فرماید: ایـن قرآن جز خطوطى که میان دو جلد نگاشته شده، چیزى نیست، به زبان سخـن نمـى‎گـوید، ناچار باید ترجمانـى داشته باشد. 

در همیـن زمینه یکـى از اصحاب امام صادق(علیه‎السلام) مى‎گـوید:

شنیـدم که امام صادق(علیه‎السلام) مـى‎فرمـود: «نحـن ولاه امر الله و خزنه علـم الله و عیبه وحـى الله»؛ ما ولـى امـر "امامت و خلافت" خدا و گنجینه علـم خدا و صندوق وحـى خدائیـم. 

 

برگرفته از اصول کافی، بخش مسائل حجت

پدر گرامی آن حضرت، امام باقر(علیه‎السلام) نیز می‎فرماید: نحن تراجمه وحی الله؛ ما مترجمان وحی خدائیم. 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد