در انتظار یار
در انتظار یار

در انتظار یار

چگونگی رویت هلال ماه شوال/ اقامه نماز عید فطر به امامت...


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای

تماشاگران[tamashagaran.ir]- ستاد نماز جمعه تهران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: نماز پرفیض عید سعید فطر به امامت ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله العالی) اقامه خواهد شد.

به گزارش تماشاگران به نقل از مهر، در این اطلاعیه آمده است: با آرزوی قبولی طاعات و عبادات، به اطلاع هم میهنان گرامی و امت مسلمان و روزه‌دار می‌رساند نماز پرفیض عید سعید فطر به امامت ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مدظله العالی) اقامه خواهد شد... 

 

 

 

 

این مراسم از ساعت 7 و 45 دقیقه با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید در دانشگاه تهران آغاز می‌گردد.

 با توجه به اینکه مصلی بزرگ حضرت امام(ره) به دلیل ساخت و ساز صحن اصلی جهت برپایی نماز عید سعید فطر مناسب و آماده نیست لذا این مراسم در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

ضمنا درهای دانشگاه تهران از ساعت شش صبح عید فطر به روی نمازگزاران عزیز باز خواهد بود.

رویت هلال ماه شوال در بعداز ظهر شنبه بستگی به شرایط جوی دارد

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری گفت: پیش‌بینی کارشناسان این است که احتمال رویت هلال ماه در بعدازظهر روز شنبه اندک است و احتمال رویت هلال در این روز بستگی به شرایط جوی دارد.

حجت الاسلام علیرضا موحدنژاد عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به احتمال رویت هلال ماه شوال در بعدازظهر روز شنبه، گفت: 150 گروه رصد مرتبط با ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری که در نقاط مختلف کشور استقرار می‌یابند، رصد خود را از بعدازظهر روز شنبه آغاز می‌کنند و تا غروب همان روز به رصد خود ادامه می‌دهند.

وی افزود: این گروه‌ها گزارشهای خود را به ستاد استهلال ارائه می‌کنند و ستاد نیز گزارشهای را به اطلاع مقام معظم رهبری می‌رساند و نتیجه در اسرع وقت نیز به اطلاع عموم مردم شریف خواهد رسید.

حجت‌الاسلام علیرضا موحدنژاد افزود: پیش‌بینی کارشناسان این است که رویت ماه در روز شنبه دشوار خواهد بود. برخی معتقدند که این هلال در معرض رویت‌پذیری و رویت‌ناپذیری است و دیدن آن در روز شنبه به شرایط جوی بستگی دارد و نتیجه با‌سرعت و البته با دقت به اطلاع عموم مردم شریف خواهد رسید.

وی در ادامه با اشاره به تجهیز گروه‌های استهلال به ابزارآلات مناسب، گفت: از میان 150 گروه استهلال که در جاهای مناسب کشور مستقر خواهند شد، همه مجهز به دوربین‌های پیشرفته هستند و از این تعداد 70 گروه مجهز به تلسکوپ هستند. اعضای این گروه‌ها بسیار با تجربه و آموزش دیده هستند. آنها دقیقا می‌دانند که کجا مستقر شوند و در چه زمانی به رصد مشغول شوند.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به بحث رویت هلال ماه در روز و و جنبه فقهی این مساله، خاطر نشان کرد: اغلب مراجع پذیرفته‌اند که اگر هلال در بعد ازظهر رویت شد، فردایش اول ماه خواهد بود و نیازی نیست که هلال حتماً قبل از غروب یا بعد از غروب رویت شود. مقام معظم رهبری هم  این مسئله را پذیرفتند.

وی با اشاره به تخمینهای که در مورد تعداد روزهای ماه در تقویم قمری صورت می‌گیرد، خاطر نشان کرد: تعداد روزهای ماهی خاص در سالهای متوالی از قانون خاصی پیروی نمی‌کند ولی به طور تجربی و در طول  ده سال معمولاً نیمی از آن ماه خاص 29 روزه خواهد بود و نیمی 30 روزه. البته این موضوع به طور تقریبی است واگر به لحاظ علمی این تعداد فرق کرد مشکلی ندارد.

رویت هلال ماه شوال

وی در با اشاره به اینکه در تقویم، ماه مبارک رمضان 29 روزه اعلام شده است، گفت: در عربستان هم مانند ایران تقویم استخراج می‌شود ولی بعداً رویت ملاک خواهد بود و گاهی تغییر و خلاف آنچه در تقویم آمده است رخ می‌دهد. بحث رویت در همه کشورهای اسلامی کم و بیش مطرح است. البته کشوری مثل لیبی به رویت هلال ماه کار ندارد و ملاک تعیین اول ماه در آنجا مقارنه ماه و خورشید است.

وی خاطر نشان کرد: در جنوب کشور با توجه به موقعیت جغرافیایی احتمال رویت هلال ماه در روز شنبه بیشتر است. ولی این مسئله از بعد جغرافیایی است که البته شرایط جوی دیگر قابل پیش بینی نیست. در جنوب کشور مکث ماه یعنی تفاوت غروب خورشید و غروب ماه بیشتر است و لذا شرایط را برای رصد مناسب می‌سازد.

احتمال رویت هلال ماه شوال در غروب 29رمضان در ایران وجود ندارد

مسئول گروههای استهلال استانهای خراسان جنوبی، شمالی و رضوی از عدم احتمال رویت هلال ماه شوال در غروب 29 رمضان در ایران و کشورهای همسایه خبر داد.

وی با بیان اینکه هلال ماه شوال امسال باتوجه به شرایط جوی و پارامترهای لازم برای رویت دارای شرایط سختی است گفت: زمانه مقارنه ماه و خورشید ساعت یک و 15 دقیقه شنبه است که با توجه به اختلاف ارتفاع ماه و خورشید در هنگام غروب خورشید و نیز مکث هلال و سایر پارامترهای رویت پذیری در شامگاه شنبه 29 رمضان 1430 هجری قمری در ایران امکان مشاهده هلال با چشم غیر مسلح و ابزار در هنگام غروب وجود ندارد.

رکورد دار رویت هلال ماه : عید فطر قطعا دوشنبه است

براساس محاسبات نجومی یک رصدگر مجرب هلال ماه‌های جوان، هلال ماه «شوال» در «غروب» شنبه 29 رمضان نه تنها با چشم غیر مسلح بلکه با قویترین ابزار اپتیکی نیز در ایران قابل رویت نمی باشد ولی رویت هلال در «روز» یکشنبه با ابزارهای اپتیکی بسیار قوی، محتمل است.

محاسبات سید محسن قاضی میرسعید، رصدگر مجرب ماه و رکورددار جهانی رویت هلال ماه‌های جوان درباره وضعیت رویت پذیری هلال ماه شوال 1430 هجری نشان می‌دهد، لحظه مقارنه ماه و خورشید در ساعت 18 و 44 دقیقه بعد از ظهر جمعه 18 سپتامبر 2009 میلادی، برابر با 27 شهریور 1388 هجری شمسی مطابق با 28 رمضان 1430 هجری قمری به وقت بین المللی و به وقت ایران در همین روز در ساعت 22 و 44 دقیقه بعد از ظهر خواهد بود. در غروب جمعه در هیچ نقطه ای از جهان هلال ماه رویت نخواهد شد چون در غروب جمعه در هیچ نقطه ای از جهان هلالی شکل نگرفته تا قابل رویت باشد، اما 24 ساعت بعد یعنی در غروب شنبه 29 ماه مبارک رمضان هلال ماه شوال در مناطقی از جهان قابل رویت است.

وی خاطرنشان کرد: هلال ماه شوال در بعضی از مناطق دنیا در غروب شنبه 29 رمضان و در مناطق دیگر در غروب یک شنبه قابل رویت می باشد که از جمله در ایران هلال ماه شوال در «غروب» شنبه 29 رمضان نه تنها با چشم غیر مسلح بلکه با قویترین ابزار اپتیکی نیز قابل رویت نمی باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد