در انتظار یار
در انتظار یار

در انتظار یار

تفاوت فواید صبحانه بر دختران و پسران

 


پژوهشگران می گویند: هرچند نخوردن صبحانه میزان دقت نوجوانان و جوانان را در سر کلاس درس کاهش می‌دهد، اما از دست دادن این وعده مهم غذایی آثار متفاوتی در دختران و پسران نوجوان ایجاد می‌کند.

دکتر کاترینا ویندنهورن مولر از دانشگاه یولم و همکارانش دریافتند: پسران هنگامی ‌که وعده غذایی صبحانه را از دست می‌دهند در وضعیت روحی بدتری قرار می‌گیرند و تاثیر منفی بر حافظه دیداری فضایی آنها می‌گذارد. اما در مورد دختران این گونه نیست. 

 

 

 

هرچند والدین و آموزگاران خوردن صبحانه را برای موفقیت تحصیلی ضروری می‌دانند، اما بررسی بیش از 50 سال تحقیقات در این زمینه نشان داد شواهد در تایید فواید خوردن صبحانه نامشخص است.

محققان برای بررسی تاثیر خوردن صبحانه بر یادگیری در محیط طبیعی دانش آموزان، 104 دانش آموز 13 تا 20 ساله مدرسه شبانه روزی را بررسی کردند. نیمی‌ از آنها در اولین روز تحقیق صبحانه استاندارد صرف کردند و نیم دیگر صبحانه نخوردند. بعد از آن از هر دو گروه چندین آزمون عملکرد ادراکی گرفته شد.

آنها همچنین پرسشنامه‌ای که وضعیت روحی آنها را می‌سنجید پر کردند. یک هفته بعد گروه اول از صبحانه خوردن منع شدند و گروه دوم صبحانه خوردند و آزمونها تکرار شد.

این مطالعه نشان داد: خوردن صبحانه هیچ تاثیری در توانایی توجه دانش آموزان نداشت، اما همه دانش آموزان بعد از خوردن صبحانه احساس هشیاری بیشتری می‌کردند. پسران وضعیت روحی بهتری بعد از خوردن صبحانه پیدا کردند. آنها همچنین در آزمونهای حافظه دیداری فضایی عملکرد بهتری داشتند.

خوردن صبحانه به طرق گوناگون مفید است. صبحانه انرژی و ریزمغذی‌های مورد نیاز برای تولید مواد شیمیایی پیام رسان مغزی موسوم به مواد پیام رسان عصبی را تولید می‌کند. پروتئین، کربوهیدرات و ترکیب چربی صبحانه نیز تاثیر مثبت بر روحیه فرد می‌گذارد.

اگر صبحانه در کنار سایر دانش آموزان یا اعضای خانواده صرف شود، این تعامل اجتماعی هشیاری را بالا می‌برد. هشیاری نیز برای انجام موفقیت آمیز وظایف ادراکی ضروری است.

محققان خواستار انجام تحقیقات بیشتر تفاوتهای جنسیتی در این زمینه شدند. مشروح این یافته‌ها در شماره ماه اوت مجله "Pediatrics" منتشر شده است.

 

 بهترین میان وعده غذایی برای دانش‌آموزان

 

عاطفه نادری، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: با توجه به زمان بازگشایی مدارس، بهترین میان وعده غذایی برای دانش‌آموزان، مغزها و ساندویچ‌های خانگی است.

وی اظهار داشت: مغزهایی مانند بادام، فندق، گردو و غیره از بسته‌های انرژی به شمار رفته، حاوی مقادیر بالایی از املاح بوده و نیز غذای کاملی هستند که حجم کمی دارند.

نادری تصریح کرد: البته بهتر است این مواد به صورت بو نداده و بدون افزودن نمک و دیگر افزودنی‌ها استفاده شود.

کارشناس تغذیه با بیان اینکه ساندویچ‌های خانگی نیز مواد غذایی مناسب برای میان وعده غذایی دانش آموزان است، گفت: منظور از ساندویچ خانگی استفاده از سوسیس و کالباس در لابلای نان نیست بلکه باید از موادی مانند پنیر، گردو، تخم مرغ و کتلتهای خانگی در این نوع ساندویچ‌ها استفاده شود.

این کارشناس تغذیه با تاکید بر مصرف میوه، سبزیجات، خرما و شیر به عنوان دیگر مواد غذایی مغذی، افزود: دانش آموزان از مصرف خوراکیهایی با بسته بندی صنعتی خودداری کنند؛ زیرا با توجه به این که آنها در سنین رشد هستند مصرف چنین موادی به ویژه آن گروه که با مواد شیمیایی و رنگهای غیرطبیعی مخلوط شده می‌تواند در این زمینه خلل ایجاد کند. همچنین این مواد حاوی مقادیر بالایی از قند هستند که باعث بی‌اشتهایی دانش‌آموزان می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد