ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
دانه آفتابگردان سرشار از ویتامین ای، ب1، ب5 و منگنز، منیزیم، مس، سلنیوم، فسفر و فولات است. این دانه روغنی به دلیل آنکه حاوی مقدار زیادی ویتامین«ای» است، از بدن در برابر رادیکالهای آزاد دفاع میکند
همچنین خاصیت ضدالتهابی ویتامین «ای» موجود در این دانهها بسیاری از علائم بیماریهایآسم، آرتروز استخوان و آرتریت روماتوئید را کاهش میدهد.
از آنجا که آفتابگردان منبع خوبی از منیزیم است تأثیر زیادی در بهبود حملات آسم، فشارخون بالا و پیشگیری از سکته قلبی و سردردهای میگرنی دارد.
سلامت استخوانها و تأمین انرژی آنها با میزان منیزیم خون در ارتباط است بطوری که حدود دو سوم منیزیم بدن در استخوانها ذخیره میشود. منیزیم موجود در تخمه آفتابگردان باعث میشود تا میزان کلسیم خون نیز در حالت تعادل قرار گیرد و سلامت اعصاب و عضلات را تضمین کند. سلنیوم موجود در آفتابگردان نیز در ساخت DNA و ترمیم سلولهای آسیبدیده مؤثر است